Joomla migratie in de praktijk van alle dag

Joomla migratieAfgelopen week was het weer zo ver: een provider die, in de ogen van de webeigenaar, zo maar ineens overstapt naar een nieuwe php-versie. Gevolg? De website doet het niet meer, want die in niet geschikt voor de nieuwste php-versies.
En nu? Het ligt er een beetje aan welke Joomla versie je hebt of een Joomla migratie mogelijk is. Afhankelijk van de versie zijn er twee mogelijkheden: update of migratie.

Update Joomla en extensies

Is het een Joomla 3 site, dan zullen zowel Joomla als de extensies ge-update moeten worden naar de naar de nieuwste versies. Bij voorkeur doe ik dat op mijn ontwikkeldomein omdat niet alle updates tijdens een Joomla migratie zonder gevaar zijn. Dat merk ik liever met een kopie, dan met een life-site.
Voor wat betreft de kosten kan ik een fixed price offerte geven.

Joomla migratie

Is de huidige site een Joomla 1.5 of 2.5, dan is een migratie naar Joomla 3 noodzakelijk. Het uitvoeren van een Joomla migratie is zowat aan de orde van de dag, nou ja van de dag …. ondanks dat Joomla 2.5 al een paar jaar ‘end-of-life’ is, komt er nog minimaal één per week binnen!

De werkwijze is als volgt: in het offertestadium wil ik kunnen inloggen als super-administrator. Ik zal moeten weten met welke extensies en op basis van welk template de site is gebouwd voordta ik kan zeggen of een Joomla migratie mogeljjk is. Voor iedere gebruikte Joomla extensie zal een Joomla 3 versie moet worden gezocht. dat lukt vaak, maar soms moet ik een alternatief zoeken. Teleurstellen hoeft gelukkig bijna nooit.
Na deze inventarisatie kan ik aansluitend een fixed price offerte geven voor de migratie.

Pas zodra de nieuwe site ie goedgekeurd door de opdrachtgever, zal ik ‘m online zetten.

Call Now Button