Joomla specialist

Joomla specialistAfgelopen week kreeg ik de vraag hoe je Joomla specialist wordt en of je met Joomla geld kunt verdienen.
Tja. Wellicht een rare vraag aan iemand die van Joomla zijn beroep heeft gemaakt, maar ik begrijp de vraag wel.

Joomla is immers gratis software. Iedereen kan het gratis van het internet downloaden en installeren. Er zijn handleidingen en forums voor dus hoe kun de daar nou geld aan verdienen? Iedereen kan dat toch? Dát is de gedachtengang van velen.

Nou, iedereen? Dat is een vooronderstelling die niet opgaat. In 2004 heb ik dat zonder enige kennis van zaken ook geprobeerd (toen heette het overigens nog Mambo) en het is ook bij mij aan de kant gegaan.
Hoe ben ik dan uiteindelijk toch Joomla specialist geworden? En was is het advies dan aan de heer die het vroeg?
Er bestaan nog steeds geen opleidingen voor Joomla. Het wordt samen met WordPress en Drupal wel aangetipt in sommige informatica-opleidingen, maar niemand studeert af in Joomla. Dat betekent dus dat Joomla uitsluitend in de praktijk te leren is. Het is mijn keuze geweest om mij uitsluitend op Joomla te gaan richten en er mijn beroep van te maken. Daarmee disclassificeer ik WordPress absoluut niet, maar het is een keuze.
Nu jaren verder zie ik inderdaad kans om met Joomla mijn boterham te verdienen. Ik opereer in een niche markt, waar behoefte is aan kennis en waar specialismen zo nu en dan nodig zijn.

Joomla specialist

Call Now Button