Mijn Joomla site is gehackt? Wat nu?

Helaas gebeurt het bijna dagelijks dat Joomla een 1.5 site wordt gehackt en door de provider off-line wordt gezet. Wat is er aan de hand en wat moet ik doen?

Het spel tussen de software-bouwer en een hacker an het beste getypeerd worden als een ‘kat-en-muis’ spel. De software-bouwer doet zijn uiterste best om alle mogeijke lekken in de software te dichten en de hacker vindt toch steeds weer een ander lek. De software-bouwer dicht ook dat lek en brengt weer een nieuwe versie uit en de hacker gaat weer op zoek en vindt ook weer wat. Zo gaat dat ook met Joomla software.

Het Joomla-project lost dergelijke lekken momenteel voor de versies 2.5 en 3.x op dagelijkse basis op. Voor Joomla 1.5 gebeurd dat niet meer. Voor die versie is de zogenaamde ‘end-of-life-cycle’ al lang verstreken en daar wordt dus geen onderhoud meer op gedaan. Lekken worden dus niet meer gedicht, waardoor het voor hackers dus steeds makkelijker wordt om zo’n site ernstig te beschadigen of te misbruiken.

Wat nu?
Zo snel mogelijk migreren naar een nieuwere Joomla versie! Niet wachten, maar beginnen. Als je wacht dan loop je de kans dat de site geïnfecteerd wordt dor hackers en dat deze door de provider off-line wordt gezet. Weg site!

Ergo: wacht niet langer en zoek vandaag nog iemand die ‘m kan migreren.

Call Now Button