Google Bedrijfsprofiel

Google Bedrijfsprofiel

Google My Business en Google Local zijn de twee eerder gebruikte namen voor wat we nu Google Bedrijfsprofiel of Google Business Profile noemen.
Een must voor ieder bedrijf en iedere organisatie! Sterker nog: voor velen is dit in 'game changer' in het vindbaar worden in Google.

Wat is Google Bedrijfsprofiel?

Google BedrijfsprofielGoogle Bedrijfsprofiel (GBP) is een krachtig tool die bedrijven kunnen gebruiken om de belangrijkste gegevens van hun bedrijf op google te vermelden en te onderhouden. Het platform biedt een verscheidenheid aan tools waarmee bedrijven hun digitale aanwezigheid kunnen bevestigen en versterken.

Het bedrijfsprofiel van Google is een van de populairste tools geworden voor bedrijven van elke omvang. Het biedt één enkel toegangspunt tot de online aanwezigheid van een bedrijf en kan bedrijven helpen hun positie in de zoekmachines te verbeteren.

Google Bedrijfsprofiel Management

Basecamp Online heeft ruime ervaring in het opzetten en managen van Google Bedrijfsprofiel. Uiteraard doen we dit het liefste voor WordPress websites omdat onze expertise daarin hoogontwikkeld is.

Initiële werkzaamheden

Wekelijks

Website optimalisatie

Rapportage

Kosten?

Dat maken we héél inzichtelijk en héél betaalbaar! Je weet waar je aan toe bent.

We spreken met je een vaste hoeveelheid uren per maand af die gebaseerd is op de verwachte complexiteit en jouw budget.

Tijdsduur?

Met Google Bedrijfsprofiel zijn de resultaten al heel snel zichtbaar. Binnen enkele weken sta je al met één of enkele zoekwoorden in de top 5 van Google Zoeken en Google Maps. 

Eigenlijk is het vanaf de start een continue proces wat nooit meer ophoudt. Immers zul je permanent moeten blijven reageren op reviews en vragen. Posts verdwijnen na 7 dagen, dus dat vraagt ook continue vernieuwing.

Geschiedenis

Google Bedrijfsprofiel is in maart 2014 door Google geïntroduceerd als ‘Google Local Business’ als een manier toen nog voor met name kleinere bedrijven om hun online aanwezigheid te beheren. Later werd het omgedoopt tot ‘Google My Business’ of ‘Google Mijn Bedrijf’. Vanaf 1 juli 2022 gaat het verder onder de naam ‘Google Bedrijfsprofiel’ of ‘Google Business Profile’. Het doel van het platform is steeds geweest om bedrijven de mogelijkheid te geven om hun belangrijkste gegevens openbaar te maken en te beheren. Het is al lang niet meer het platform voor kleinere bedrijven, maar voor alle bedrijven!

Het is de toekomst!

Gedurende de ontwikkelperiode van de naam van ‘Google Local Business’ tot het huidige ‘Google Bedrijfsprofiel’ is ook het belang voor bedrijven gegroeid. Was ‘Google Local Business’ bedoeld voor met name kleine bedrijven, dan is de huidige versie beslist bedoeld voor bedrijven van iedere omvang. Het belang voor allen is héél groot geworden.

Hoe ziet de toekomst er uit? Héél gunstig! De hele wereld is een beetje klaar met het focussen op de eerste pagina van Google en willen zich gewoon als bedrijf met een oplossing profileren. Daar is nou juist Google Bedrijfsprofiel voor bedoeld!

Waarom is het belangrijk voor jouw bedrijf?

Zowel website-eigenaren als google-zoekers worden gek van de eerste pagina van Google. Het is een ware klus om er terecht te komen en als zoeker vind je er niet altijd wat je wilt. Enigszins genuanceerd moet wel worden gezegd dat een goede vermelding in Google en Google Bedrijfsprofiel elkaar enorm versterken. Er is dus een grote noodzaak om aandacht aan beiden te besteden.
Google Zoeken is de plaats geworden om antwoorden te vinden op jouw vragen en Google Bedrijfsprofiel is de plaats om het bedrijf te vinden wat je zoekt. Daar mag jij niet ontbreken! Ontbreken staat gelijk aan het missen van commerciële kansen!

TESTIMONIALS

Wat onze klanten over ons zeggen

Passie voor z'n vak Ron T (via TrustPilot)

Afgelopen week voor het eerst met Jan gewerkt en dit was een positieve ervaring. Jan is goed bereikbaar en is aan te raden voor zowel beginner -als gevorderden die extra ondersteuning nodig heeft. Door z'n merkbare passie doet hij net een stapje extra om het doel te bereiken en is dan ook niet te beroerd om in de late uurtjes te zorgen dat je website weer volledig operationeel is voor een lang hemelvaart weekend. Zeer aan te raden.

Jan doet wat hij je beloofd. Heer van Akkeren (via TrustPilot)

Jan doet wat hij je beloofd. Mijn website zat compleet vast en ik kon er niets meer mee. Jan heeft alles weer in oude glorie hersteld. Echt een vakman op dit gebied.

Snelle service op maat. Kristien Dekkers (via TrustPilot)

Snelle service op maat. Helder over wat wel en wat niet kan. Overzichtelijk strippenkaartsysteem waarmee administratie tot een minimum beperkt is.

Fantastisch geholpen Peter Kesseler (via Google Review)

Fantastisch geholpen met de herinrichten en het opzetten van een webshop voor mijn site. Jan heeft me in een voor de horeca roerige tijd goed en snel geholpen. De samenwerking met jan is prettig, duidelijk en snel.

Prettig samenwerken met Basecamp Online Marcel Wassenaar (via Google Review)

Prettig samenwerken met Basecamp Online. Sterk onderscheidend vermogen in snel reageren en schakelen, nauwkeurig werken en altijd leveren volgens afspraak.

    Call Now Button