Google zet volgende stap in veilig internet

Google heeft onlangs de volgende stap gezet naar een veiliger internet. Een stap die iedere site-eigenaar tot denken zou moeten zetten. Iedere website zonder SSL-certificaat laat namelijk de melding zien: ‘Je verbinding met deze site is niet privé’. Wil je dat? Nee! Actie is dus noodzakelijk!

Onder een veiliger internet verstaat Google dat de informatie die je op een website ziet ook écht afkomstig is van de eigenaar van de url. Eén van de misbruikvormen op het internet is ‘phishing’: je denkt daarbij de website bijvoorbeeld van jouw bank te zien, maar in werkelijkheid ben je omgeleid naar een valse kopie.

Een SSL-certificaat (herkenbaar aan een https:// url-naam) zorgt ervoor dat de communicatie tussen jouw pc en de server van de bank in dit voorbeeld beveiligd is en dat niemand dat kan afluisteren.
Google heeft eerder laten doorschemeren dat ze websites op een beveiligde verbinding (dus een https://) hoger zouden gaan ranken. De melding ‘Je verbinding met deze site is niet privé’ lijkt een klein bewijs te zijn dat Google inderdaad met serieuze plannen bezig is.

Welke aktie is nu noodzakelijk?
Jouw site zal op een beveiligde verbinding moeten komen. Klinkt ingewikkeld, maar voor een relatief geringe investering kan ik dat zo voor je regelen!
Meer informatie nodig? Mail naar info@janvankuijk.nl.

Call Now Button