Zoekmachine optimalisatie

SEO voor WordPress

Moeilijk vindbaar zijn in Google is de doodsteek voor vele bedrijven en organisaties, maar wél vindbaar zijn is voor de meesten een onmogelijke opgave.

Vindbaar worden op het internet is een precair en zeer complex klusje wat veel energie en creativiteit verlangd. Er zijn immers maar 10 plaatsen op de eerste pagina van Google en iedereen wil op de eerste pagina staan. Dat past dus niet. 

Wil je weten hoe het moet? Heb je de bereidheid om te investeren (in tijd én geld) in vindbaar worden? Bel of mail dan! Wij kunnen je haarfijn uitleggen hoe het werkt en wat we kunnen doen. We hebben een unieke methode met gedetailleerde info voor jou als klant ontwikkeld.

SEO voor WordPress

SEO voor WordPress

10 tips voor SEO voor WordPress die gegarandeerd helpen om beter gevonden te worden

De tips zijn zo makkelijk te zeggen en worden zó vaak via het internet gedeeld. Een rij zoals deze.

  • Tip 1: Claim je online plek op het internet
  • Tip 2: Optimaliseer je website
  • Tip 3: Kies nauwgezet jouw zoektermen
  • Tip 4: Publiceer geweldige inhoud
  • Tip 5: Gebruik social media om je boodschap te versterken
  • Tip 6: Ben onderdeel van de online community
  • Tip 7: Gebruik trefwoorden en SEO-technieken
  • Tip 8: Verhoog het websiteverkeer met betaalde advertenties
  • Tip 9: Maak gebruik van webanalyse
  • Tip 10: Houd je website fris en up-to-date

Maar uhhhhh: ga het nu allemaal maar eens doen! Vindbaar maken is ons dagelijks werk. Wij weten hier wel raad mee.

Veel gestelde vragen over SEO voor WordPress

SEO voor WordPress is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid en vindbaarheid van een website of webpagina. WordPress is uitermate goed geschikt om vindbaar te maken in Google. We hebben veel ervaring in het  optimaliseren van websites voor de zoekmachines. Hierdoor kunnen we het verkeer naar de website drastisch verhogen en dus  inkomsten verhogen. 

Als je een WordPress-website hebt en je wilt je SEO verbeteren, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen. Zorg er eerst voor dat uw site correct is geconfigureerd. Zorg er ten tweede voor dat al uw pagina’s unieke titels en beschrijvingen hebben. Ten derde, zorg ervoor dat uw site de juiste zoekwoordoptimalisatie heeft. Maak ten slotte contact met andere WordPress-enthousiastelingen om meer te leren over effectieve SEO-praktijken.

Als je op zoek bent naar een WordPress-plug-in die je kan helpen de SEO van de website te verbeteren, zijn er een paar om uit te kiezen. Enkele van de meest populaire plug-ins zijn Yoast SEO, All In One SEO Pack en SEOPressor. Elk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus het is belangrijk om er een te kiezen die het beste werkt voor uw site. Voor ons is er echter maar één de beste: RankMath. Dit tool geeft een meer dan perfecte functionaliteit, merendeel ook in het Nederlands, voor een lage prijs. De gratis versie biedt al héél véél, maar de betaalde is enorm.

Lees hier de verschillen tussen RankMath en Yoast.

WordPress wordt als SEO-vriendelijk beschouwd, maar er zijn enkele aanbevelingen die moeten worden opgevolgd om te profiteren van de functies.
Een van de grootste voordelen van WordPress is dat het een platform is dat direct uit de doos zoekmachinevriendelijk is. Dit betekent dat je geen extra werk aan de site hoeft te doen om deze goed te laten scoren op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om de positie van jouw site nog verder te verbeteren.
Als eerste moet het trefwoorden onderzoek goed zijn gedaan zodat je weet waarop je gevonden wordt en gevonden wilt worden. Daarna moeten alle pagina’s correct voorzien zijn van titels en beschrijvingen, afbeeldingen met relevante trefwoorden en interne links naar andere pagina’s op de site.

TESTIMONIALS

Wat onze klanten over ons zeggen

Passie voor z'n vak Ron T (via TrustPilot)

Afgelopen week voor het eerst met Jan gewerkt en dit was een positieve ervaring. Jan is goed bereikbaar en is aan te raden voor zowel beginner -als gevorderden die extra ondersteuning nodig heeft. Door z'n merkbare passie doet hij net een stapje extra om het doel te bereiken en is dan ook niet te beroerd om in de late uurtjes te zorgen dat je website weer volledig operationeel is voor een lang hemelvaart weekend. Zeer aan te raden.

Jan doet wat hij je beloofd. Heer van Akkeren (via TrustPilot)

Jan doet wat hij je beloofd. Mijn website zat compleet vast en ik kon er niets meer mee. Jan heeft alles weer in oude glorie hersteld. Echt een vakman op dit gebied.

Snelle service op maat. Kristien Dekkers (via TrustPilot)

Snelle service op maat. Helder over wat wel en wat niet kan. Overzichtelijk strippenkaartsysteem waarmee administratie tot een minimum beperkt is.

Fantastisch geholpen Peter Kesseler (via Google Review)

Fantastisch geholpen met de herinrichten en het opzetten van een webshop voor mijn site. Jan heeft me in een voor de horeca roerige tijd goed en snel geholpen. De samenwerking met jan is prettig, duidelijk en snel.

Prettig samenwerken met Basecamp Online Marcel Wassenaar (via Google Review)

Prettig samenwerken met Basecamp Online. Sterk onderscheidend vermogen in snel reageren en schakelen, nauwkeurig werken en altijd leveren volgens afspraak.

Call Now Button