Het einde van Outlook? Ja! Alles online!

outlook logoHet einde van het tijdperk van off-line mailprogramma´s zoals bijvoorbeeld Outlook lijkt op een einde te zijn komen. In een tijdperk waarin alles online is en in de cloud staat, past een oplossing op de eigen computer ook eigenlijk niet meer. We willen overal onze mail kunnen lezen en beantwoorden.
De oplossing is nabij!

Er zijn twee belangrijke redenen waarom lokaal geïnstalleerde mailprogramma´s niet meer van deze tijd zijn:
1) We willen overal onze mail kunnen lezen en beantwoorden en zowel alle inkomende mailtjes als uitgaande mailtjes blijven zien. Met een lokaal draaiend programma is dat een bijna onmogelijke klus.
2) Door steeds strengere beveiligingsmaatregelen van providers op met name de e-mailafhandeling is de ondersteuning op zelfstandig draaiende mailprogramma´s ook erg complex en daardoor te duur geworden. Online beheren is stukken simpeler en dus goedkoper.

Deze argumenten zorgen ervoor dat het zoeken naar een online-oplossing voor e-mail onontkoombaar is geworden voor vrijwel iedere organisatie. Klein, middelgroot en groot!

In één van mijn eerdere blogs heb je kunnen lezen dat Google mail of Gmail een prima oplossing kan zijn als volgende generatie e-mail afhandeling voor jouw bedrijf. Het ondervangt beide hiervoor genoemde bezwaren tegen lokaal geïnstalleerde toepassingen en geeft dus optimale vrijheid in de plek waar mail wordt gelezen en beantwoord. Vervolgens is de bezorging van mail beter gegarandeerd onder meer doordat het niet meer via de eigen hosting wordt afgehandeld, maar door Google.

Waar wacht je nog op?

Heb je hulp nodig bij het vormgeven van de volgende stap in e-mail binnen jouw organisatie? Bel of mail gerust!

Call Now Button