Het ontstaan van Google Bedrijfsprofiel

Wie zijn wij?

Wij zijn Basecamp Online B.V. en wij weten wat WordPress is en hoe ook jij kunt scoren met een WordPress website of webshop. Wij zijn specialisten in SEO SEA GBP en Online Marketing voor WordPress.

Onze ervaring begint met de bouw, het beheer en vervolgens het vindbaar maken van websites en webshop en omvat al zo’n 20 jaar. Kom dus maar op met jouw vragen of project.

Wij kijken graag met je mee en geven een vrijblijvend advies.

Het ontstaan van
Google Bedrijfsprofiel

2004

In 2004 lanceerde Google een zoekfunctie genaamd ‘Google Local’, waarmee mensen lokale bedrijven konden vinden op basis van hun locatie.

2005

In 2005 merkte Google dat er vraag was naar een specifiek platform voor bedrijven en lanceerde daarom Google Bedrijfsprofiel in 2009 (toen bekend als Google Places).

Het doel van Google Places was om bedrijven een gratis tool te bieden waarmee ze hun informatie konden beheren op Google Zoeken en Google Maps, zoals hun bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en openingstijden. Bedrijven konden ook foto’s en reviews van klanten bekijken en beantwoorden.

2012

Sinds de lancering is het platform geëvolueerd en verbeterd. In 2012 werd het geïntegreerd met Google+ en kreeg het een nieuwe naam: Google+ Local.

2014

In 2014 werd het hernoemd tot Google Mijn Bedrijf en werden er nieuwe functies toegevoegd, zoals het toevoegen van een beschrijving van het bedrijf en het bijhouden van inzichten over de prestaties op Google.

2022

In 2022 is Google Mijn Bedrijf omgedoopt tot Google Bedrijfsprofiel en is het een belangrijk onderdeel van het online aanwezigheidsbeheer van veel bedrijven en stelt het hen in staat om hun informatie te beheren en klanten te bereiken via Google Zoeken en Google Maps.

Waarom waren al die naamswijzigingen nodig?

Die naamswijzigingen waren nodig om de diensten van Google te stroomlijnen en meer consistentie te creëren in Google’s lokale bedrijfsgerichte services.

Door voortschrijdend inzicht heeft Google Bedrijfsprofiel in de tijd verschillende namen en doelstellingen gehad en waren het verschillende platforms, zoals voor Google Local, Google Places en Google+ Local. 

Door de naam nu uiteindelijk te veranderen naar Google Bedrijfsprofiel, wil Google het voor gebruikers gemakkelijker en eenduidiger maken om hun bedrijfsinformatie te vinden en te beheren. De naamswijziging zal ook helpen om een consistente omgeving te creëren voor Google’s bedrijfsgerichte services.

Geschiedenis in logo's

Vragen?

Heb je een vraag? Stel 'm hier!

Call Now Button