Is Joomla onveilig? Nee!

gevaar 7010Zo nu en dan krijg ik tegengeworpen dat Joomla onveilig zou zijn. Die gedachte moet ik met klem verwerpen. De wereld is veranderd en op die veranderingen moet een webeigenaar inspelen.

Sinds jaar en dag is het de normaalste zaak dat een woonhuis met de zwaarste sloten en alarminstallatie is beveiligd. Zet dat af tegen Jan Terlouw´s betoog die stelde dat enkele decennia geleden uit iedere brievenbus een touwtje hing om de deur langs buiten open te maken. We zouden er nu niet meer aan denken!

De webwereld is in het laatste decennium in rap tempo veranderd. Criminelen en vandalen zijn online net zo actief als off-line. Off-line vandalen vernielen het bushokje bij mij om de hoek (volstrekt willekeurig dát hokje!) en online vandalen gooien een ‘stoeptegel’ door jouw site. Waarom die van jou? Omdat ze die toevallig zagen, niet omdat er iets boeiends mee gemoeid is. Gewoon omver gooien, leuk.

Om dit te voorkomen zal een webeigenaar zijn site verder moeten beveiligen tegen dit soort onverlaten. Regelmatig backuppen, updaten en installeren van firewall-software is het enig wat helpt. En mocht ie toch omver worden gegooid? Geen nood aan de man! Een backup terug zetten en we gaan gewoon weer verder!

Joomla is in deze niet veiliger of onveiliger dan andere platforms. Ook voor WordPress, Drupal en Magento gelden dezelfde adviezen omdat deze net zo veilig of onveilig zijn!

Bel of mail me voor meer informatie.

Call Now Button