Joomla 3.x Certified Administrator

kMet alle plezier laat ik me ‘Joomla specialist’ noemen, maar hoe kun je nou aantonen dat dat ook écht zo is! Daarvoor heeft het Joomla-project onlangs een certificeringsprogramma opgestart.
Na een gedegen studie en een succesvol afgelegd examen mag ik me ‘Joomla 3.x Certified Administrator’ noemen.

Joomla is een ‘community gedreven’ organisatie dat bestaat uit louter vrijwilligers. Er bestaat geen bedrijf ‘Joomla’. Nee, al deze vrijwilligers samen zijn Joomla en bouwen mee aan dat prachtige product. In die vrijwilligheid schuilt gelijk een gevaar. Immers iemand die belangeloos meedoet, is niet direct geselecteerd op kennis en kunde, maar draagt naar eigen vermogen en tijd een steentje bij aan het geheel. Hoe herken je nou als Joomla-gebruiker of iemand gekwalificeerd is ja of nee? Dát was inderdaad een probleem.

Sinds kort is het mogelijk om certificeringen te behalen, waardoor een Joomla specialist ook kan aantonen dat ie écht specialist is. Hier gaat een zwaar leer- en ervaringstraject en een stevig examen aan vooraf, hetgeen ik met goed gevolg heb volbracht. Vandaar mag ik met recht het certificaat ‘Joomla 3.x Certified Administrator´ voeren.

Joomla 3 Administrator Certificate page 001
Call Now Button