Jouw Joomla site gehacked? Rot, maar prima oplosbaar!

Jouw Joomla site gehacked? Rot, maar prima oplosbaar!Het komt bij de besten voor: Joomla site gehacked en er wordt misbruikt voor het verzenden van spam óf je vindt in Google jouw site met chinese tekens óf er worden allerlei ideologieën verspreid die niet van jouzelf zijn. Jouw provider heeft de site wellicht al geblokkeerd en je bent onbereikbaar geworden in de virtuele wereld. Mail doet het natuurlijk ook niet meer! De rapen zijn gaar! Herkenbaar? Kom maar op! Ik los het op!

Wat ik zeg: Joomla site gehacked? Het komt overal voor. Helaas bestaat de dreiging voor ieder content management systeem en iedere site kan er mee te maken krijgen. Niet alleen Joomla, maar ook WordPress, Drupal en noem maar op. Ze komen allemaal ‘n keer aan de beurt. Het is een kat en muis spel tussen hacker en webontwikkelaar en niets of niemand wordt ontzien.

De oorzaak van de ellende is in 99% van de gevallen te zoeken in het achterstallig onderhoud op de site. Sites worden gebouwd en opgeleverd en daarna wordt er niets meer aan gedaan. Té vaak wordt gedacht: ‘wat hebben ze nou aan mijn site om die te beschadigen´. Fout! Het maakt ze niet uit. Het de kick van het hacken. In mijn artikel ‘Joomla en hackers: kat en muis’ leg ik in detail uit hoe dit leed ontstaat en vooral ook hoe je het had kunnen voorkomen.

Maar goed terug naar de stelling: de hack is een feit en moet opgelost worden. Dat kan ik voor je doen. Daartoe zal ik een kopie van de site plaatsen op mijn ontwikkeldomein en aldar het werk gaan doen. Afhankelijk van de aard en de omvang van de hack zal het werk makkelijker of moeilijker zijn. Uiteindelijk resulteert het werk in een opgeschoonde site die door mij op de productie-omgeving zal worden teruggeplaatst. Aansluitend kan de provider toetsen of de vuiiligheid is verdwenen en aansluitend het domein weer vrijgeven.

Het werk is gedaan en de site staat weer online.

Neem gerust contact op met mij.

Call Now Button