Kunnen SEO en SEA samen?

railIs het mogelijk en wenselijk om SEO en SEA samen te doen?
Ja! Beslist. Het is zelfs zeer wenselijk om het tegelijkertijd te doen!
  
Waarom?
In het kort: omdat SEO op de middellange en lange termijn effect heeft en SEA heeft dat per direct.

Zoekmachine optimalisatie
Met zoekmachine optimalisatie wordt gepoogd om de eigen website beter te laten scoren in de zogenaamde organische zoekresultaten van Google. Dat is een langdurig proces waarin zowel op technisch gebied als aan de inhoud wordt geoptimaliseerd. Met name de laatste heeft uitsluitend succes als dat planmatig en gedurende een langere periode wordt uitgevoerd. Het doel is uiteindelijk om de site nauwkeurig te positioneren voor de zoekmachines. Na alle gedane werkzaamheden is het afwachten totdat Google de inspanningen gaat honoreren en de site laat klimmen in de zoekresultaten.
Voordat de eerste effecten van de optimalisatiewerkzaamheden zichtbaar zijn in Google gaan in de regel enkele weken voorbij.

Online adverteren
Om gelijk zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van Google en niet te hoeven wachten totdat de optimalisatiewerkzaamheden hun werk gaan doen, is online adverteren een goede mogelijkheid. Door een goede keuze van zoekwoorden waarop de site gevonden moet worden en het schrijven van wervende advertenties kan de aandacht van Google zoekers worden getrokken die in site-bezoekers kunnen worden omgezet.

Hoe werken SEO en SEA samen?
In de praktijk werkt het zo dat in het begin van de SEO en SEA activiteiten de SEA kosten maximaal zullen zijn en dat die kosten zullen afnemen nadat de SEO werkzaamheden hun effect gaan hebben. SEA zorgt dan voor de eerste zichtbaarheid in Google, wat in tweede instantie wordt overgenomen door de effecten die de optimalisatie hebben.

Call Now Button