Online Marketing WordPress

Online marketing WordPress is het proces waarbij online tools, WordPress plugins en online platforms worden gebruikt om de zichtbaarheid en rangschikking van jouw website op Google pagina’s met zoekresultaten te vergroten. Er zijn een aantal verschillende strategieën die gebruikt kunnen worden om jouw online marketing en online aanwezigheid te verbeteren, maar de meest effectieve aanpak is een combinatie van technieken en tactieken die samenwerken om zo een uitgebreid online marketingplan te creëren.

Voor de technische kant van het werk zijn prachtige WordPress marketing tools beschikbaar. Daar komen we straks op terug!

Optimalisatie

Optimalisatie van de website en de pagina’s is stap nummer 1 in deze strategie. Door jouw website te optimaliseren voor zoekmachines, kun je de positie in SERP’s (Search Engine Results Page, in het Nederlands: ’zoekmachine resultaat pagina’) verbeteren en meer bezoekers naar jouw site trekken. Er zijn een aantal verschillende SEO-technieken die je kunt gebruiken om jouw positie te verbeteren. De meest effectieve aanpak hangt af van de aard van jouw website en de doelgroep.

SEO: hoe u hoger scoort in Google door jouw website te optimaliseren

In de eerste stap van het optimaliseren onderzoeken we welke zoekwoorden mensen waarschijnlijk zullen gebruiken bij het zoeken naar jouw product of dienst. Tevens willen we van je weten op welke zoekwoorden je graag gevonden zou willen worden. Zodra deze zoekwoorden zijn geïdentificeerd, kunne we ze overal op jouw website gaan gebruiken. Titels, meta omschrijvingen en in de hoofdtekst van de content.

Een volgende stap in online marketing WordPress is om ervoor te zorgen dat de website gemakkelijk te navigeren is en snel laadt. Gebruikers blijven eerder op een site die snel laadt en gemakkelijk te navigeren is.

Contentmarketing: waardevolle inhoud creëren voor lezers

Na de optimalisatie en het opstellen van een lijst van zoekwoorden wordt contentmarketing van belang. De inhoud! Het leveren van waardevolle inhoud is de beste manier om je ranking te verbeteren en meer bezoekers te trekken. Google is gek van inhoud, vooral van samenhangende inhoud.

Wat is contentmarketing?

Maar wat is contentmarketing? Het doel van contentmarketing is om waardevolle inhoud voor de lezers te creëren. Dit kan van alles zijn: van blogposts en artikelen tot infographics en video’s. De sleutel is om ervoor te zorgen dat de inhoud interessant en nuttig is voor jouw doelgroep.

Dus …..

Dus hoe kun je contentmarketing kunt inzetten om de online marketing WordPress te verbeteren en om je SEO een boost te geven? Zorg er eerst voor dat de titels van pagina’s en hoofdstukken, meta omschrijvingen en inhoud geoptimaliseerd zijn voor jouw zoekwoorden. Maak vervolgens inhoud van hoge kwaliteit die op die zoekwoorden is gericht. Doe één ding vooral NIET: kopiëren van andermans teksten vanaf het internet. Dat zal voor Google worden gezien als plagiaat, als diefstal en zal derhalve worden bestraft. De ernstigste straf is een totale verwijdering van jouw website uit Google. Dat wil je hoe dan ook niet. Je komt nooit meer terug als dat gebeurd.

ON-page optimalisatie

Het woord zegt al waar on-page optimalisatie voor staat: het optimaliseren van jouw eigen pagina’s. Vanzelfsprekend is dat de eerste stap. Jouw eigen pagina’s niet op orde? Vergeet de rest dan maar!

OFF-page optimalisatie

De off-page optimalisatie is een stuk lastiger. Het gaat er daarbij om om berichten of verwijzingen over of naar jouw eigen website te krijgen. Ten eerste is het in de praktijk al lastig om te bepalen waar je een verwijzing naar jouw site kunt plaatsen en vervolgens komt de vraag wat je gaat plaatsen. Helaas is het niet even een berichtje sturen naar de Telegraaf om geplaatst te worden.

Online Marketing voor WordPress

Online Marketing WordPress

Hoe dan?

Je kunt je online marketing WordPress belangrijk verbeteren doen door bijvoorbeeld gastberichten op gerenommeerde websites te publiceren of door artikelen in forums te plaatsen. Je kunt ook gaan deelnemen aan gesprekken op sociale media en jouw inhoud promoten op sociale-mediawebsites zoals Twitter en Facebook. Alles is gericht op het verkrijgen van zogenaamde backlinks. Links vanaf een andere website naar jouw website toe. Hiermee kun je een autoriteit in jouw vakgebied worden.

Wat is kwaliteitsinhoud?

Wanneer je kwaliteitsinhoud wilt maken, zijn er een paar essentiële SEO-factoren op de pagina waarmee je rekening moet houden. Het optimaliseren van de tekstuele inhoud voor Google kan helpen hoger te scoren en meer verkeer van de zoekmachine te krijgen.
Het eerder gedane trefwoordenonderzoek is hiervoor leidend. Bij het kiezen van de zoekwoorden die je wilt targeten in een bepaald artikel, is het belangrijk om rekening te houden met zowel de relevantie van het zoekwoord als de moeilijkheidsgraad om op te ranken. Dat laatste hang af van de mate van concurrentie op dat zoekwoord. Daarvoor zijn diverse tools beschikbaar. Wij gebruiken de WordPress plugin RankMath en het externe tool SE Ranking hiervoor. Dat gebruiken we om zoekwoorden te vinden met een hoge commerciële intentie en weinig concurrentie.

Conclusie

Online marketing WordPress is prima te doen, maar dat verlangd dan zeker een gestructureerde aanpak. Daarnaast is het gebruik van een WordPress marketing plugin zoals RankMath zeker een vereiste.
Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor jouw website. We adviseren je graag!

Call Now Button