SEO uitbesteden? Hoe verzin je het? Onmogelijk!

Ze melden zich met enige regelmaat: de website/webshop-eigenaren met de vraag of ik even wat kan doen zodat hun site/shop beter vindbaar wordt in Google. Alsof ik open lijntjes heb met Google en verder even wat in de site kan frutsen.
Ze willen de gehele SEO uitbesteden en hebben daar eigenlijk géén budget voor over.

SEO is méér dan een technisch probleempje en méér dan ‘even wat goedzetten’. SEO is het proberen te verkrijgen van een expert-status, een autoriteit op je vakgebied in de ogen van Google. Dat regel je niet even, dat verdien je.
Google heeft enkele tientallen algoritmen aan de hand waarvan zij bepalen wie een expert-rol verdient en wie niet. Of je het nou eens bent met die inschatting van Google doet niet ter zake. De werkwijze van Google is er simpelweg en wijzigen ervan ligt niet in ons vermogen.

Als je eenmaal gaat begrijpen dat je die expert-status moet verdienen, dan kun je plots ook begrijpen dat je dat niet even kunt uitbesteden aan een extern buro. Zij moeten het immers niet verdienen. Nee! Jij moet het verdienen.

De conclusie van dit betoog is dan ook dat uitbesteden van SEO niet kan! Maak een plan en begin er aan. Ik help je graag mee om een plan samen te stellen.of mail me gerust!

Call Now Button