Wat is het verschil tussen Yoast en RankMath?

In dit artikel willen we ingaan op het verschil tussen Yoast en RankMath.

Yoast SEO en Rank Math SEO zijn beide populaire WordPress-plug-ins voor het optimaliseren van een website voor de zoekmachines. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen, maar welke is het beste voor jouw website?

Yoast SEO is een zeer populaire plug-in met meer dan 5 miljoen actieve installaties. Het heeft een breed scala aan functies, waaronder het instellen van focuszoekwoorden, het toevoegen van metatitels en beschrijvingen, het maken van sitemaps en meer. Het kan echter behoorlijk complex en moeilijk te gebruiken zijn voor beginners.

RankMath SEO is daarentegen een nieuwere plug-in die snel populair is geworden met inmiddels meer dan 1 miljoen actieve installaties. Het is veel eenvoudiger te gebruiken dan Yoast SEO en heeft veel van dezelfde en in de gratis versie zelfs beduidend meer functies dan het gratis equivalent van Yoast. Een groot voordeel van Rank Math SEO ten opzichte van Yoast SEO is dat een uitgebreidere functionaliteit gratis is. Daarnaast is RankMath gebruikersvriendelijker dan Yoast.

Het is duidelijk dat onze voorkeur uitgaat naar RankMath boven het gebruik van Yoast SEO.

De voordelen van RankMath op een rijtje

  • RankMath biedt een geïntegreerde Google-zoekconsole, die je gedetailleerde informatie geeft over hoe jouw site presteert in Google Zoeken.
  • RankMath heeft een gebruiksvriendelijker interface dan Yoast en is derhalve ook fijner in het gebruik.
  • RankMath detecteert automatisch of je AMP (Accelerated Mobile Pages) gebruikt, terwijl Yoast dat niet doet. AMP is een open source-project dat zich richt op het sneller en gebruiksvriendelijker maken van websites op mobiele apparaten.
  • RankMath kan automatisch XML-sitemaps voor uw website genereren. Dit is een zeer belangrijke functie voor het verbeteren van de SEO van uw site, omdat het zoekmachines helpt uw pagina’s gemakkelijker te indexeren.
  • RankMath bevat een automatische omleidingstool, waarmee u 404-fouten kunt voorkomen en uw bezoekers tevreden kunt houden.
  • RankMath stelt u in staat om aangepaste metadata toe te voegen aan uw berichten en pagina’s, wat hun positie in de zoekresultaten kan verbeteren.

Een korte samenvatting van het verschil tussen Yoast en RankMath

Samenvattend, hoewel RankMath en Yoast beiden geweldige SEO-plug-ins zijn, hebben ze enkele belangrijke verschillen. RankMath is nieuwer op de markt, maar heeft al beduidend meer functies dan Yoast. In de gratis versie van RankMath zitten al meer functies dan in de gratis versie van Yoast. De betaalde versie van RankMath goedkoper dan Yoast. Het ondersteuningsteam van RankMath is altijd beschikbaar is om te helpen.

Volg ons voorbeeld en ga RankMath gebruiken voor de beste resultaten op SEO gebied!

Call Now Button