Vindbaar maken is een sport!

jonglerenDe theorie dat bloggen een noodzaak is om beter vindbaar te zijn in Google, beheers ik maar al te goed. Ik heb zelfs een volledige theorie voor SEO verbeteren, de BlogPlanner, ontwikkeld. Maar niets menseljks is mij vreemd waardoor het ook voor mij een hele opgave is om steeds weer te schrijven. En toch is de noodzaak daartoe erg groot wil je gevonden worden met een (Joomla) website. Vanuit deze zelfkennis kan ik me ook al te goed voorstellen hoe het is voor bijvoorbeeld een klusjesbedrijf, een verkoper van vlaggen of een huisjesverhuurder om wekelijks te moeten schrijven. Daar heb ik echter wat op gevonden.

De energie om steeds weer te willen schrijven komt vanuit een tool wat dagelijks Google afspeurt om te rapporteren op welke positie de door mij of mijn klant gekozen zoekwoorden staan. Dagelijks confronteert die applicatie mij met de actuele stijgingen en dalingen van zoekwoorden in Google. Daarin zit de uitdaging om steeds weer te willen schrijven. Als een zoekwoord gedaald is in de ranking, kruip ik achter het toetsenbord om een blogartikel te schrijven gericht op dat zoekwoord. Zo wordt bloggen dus een uitdaging, een sport om zoekwoorden hoog te krijgen en te houden in de zoekmachine.
Die ‘sport’ beoefen ik graag voor mijn opdrachtgevers. In samenwerking met gespecialiseerde tekstschrijvers is het dagelijkse kost om website hoog te brengen en hoog te houden in Google. Dat de aanpak werkt is reeds door meerdere klanten op meerdere sites aangetoond.

Call Now Button