WordPress site gehacked? Rot, maar ik los het op!

WordPress site gehacked? Rot, maar ik los het op!Is jouw WordPress site gehacked? Heb je te weinig onderhoud gedaan aan jouw WordPress site, dan loop je helaas het risico om ‘n keer gehacked te worden. Hackers scheppen er lol in om jouw site omver te willen gooien. Waarom? Ik weet het niet. Het is misschien dezelfde reden waarom bushokjes worden gemold. Zinloze vandalisme. 

WordPress site gehacked? Rot, maar ik los het op!

Jij zit vervolgens met de gebakken peren dat jouw WordPress site omver ligt. Hier begint mijn werk, het zorgen dat de site weer wordt opgeschoond en ge-update wordt met de nieuwste versies.

Hoe ik dat doe?
Ik begin met het maken van een kopie van jouw site en breng die online op mijn ontwikkeldomein. Uitsluitend op een kopie ga ik aan de slag. Door de inzet van security software kom ik er achter in welke files de besmetting zit. Deze bestanden worden óf opgeschoond óf vervangen door een schone versie.
Een hack kan zich in 2 bestanden van jouw WordPress site manifesteren, maar het kunnen er óók 200 zijn! Kortom: het is tevoren niet aan te geven hoeveel werk een ont-hack actie kost.

Zodra de site is opgeschoond op mijn ontwikkeldomein, plaats ik deze versie terug op het domein.

Wat is aansluitend verstandig?
WordPress site gehacked? Om hacks in jouw WordPress site te voorkomen is het verstandig om met grote regelmaat backups te maken en vooral de software te gaan updaten. Daarmee ben je hackers voor. Zij zoeken namelijk naar niet ge-update sites waarvan zij weten in welk file welke lek zit. Die lekken zijn ook bekend bij de software-ontwikkelaars en lossen deze op.
Om ervoor te zorgen dat je altijd up-to-date bent, kun je bij mij een onderhoud-, update- en beveiligingabonnement voor WordPress afsluiten, dan doe het het technische beheer van jouw site verzorg ik alle backups en updates.

Dus: Is jouw WordPress site gehacked? Ik los het op!

Call Now Button