Wordt het Joomla of WordPress?

Wordt het Joomla of WordPress?Al sinds 2006 ben ik bezig met Joomla en durf me na al die jaren gerust Joomla specialist te noemen, maar er is een andere professie bijgekomen in de afgelopen jaren. Die van WordPress specialist. Wordt het Joomla of WordPress?
Kiezen is lastig, maar ik durf wel een voorschot te nemen.

Wordt het Joomla of WordPress?

Ik weet dat het ‘vloeken in de kerk’ is wanneer je je als Joomla specialist positief uitlaat over WordPress, toch doe ik dat omdat ik zeker van mening ben dat WordPress een heleboel voordelen heeft ten opzichte van Joomla.
Joomla is en blijft de hoofdmoot in mijn werk, maar ik zie het WordPress aandeel daarin stijgen. Dus de vraag is: Wordt het Joomla of WordPress?

Waarom dan WordPress? Een flauwe reden is dat de installed base 10 keer groter is dan die van Joomla. Je hoeft niet altijd achter de grootste aan te hobbelen, maar waarom zouden zijn dan de grootste zijn? Misschien zit er tóch wat goeds in?
Ik denk van wel. Mijn gevoel is dat WordPress en de WordPress-plugins ‘out of the box’ makkelijker een mooier resultaat geven. Installeer WooCommerce, de shop-omgeving, plaats één product en hang het in het menu. Het resultaat is, zonder ook maar iets bijzonders te doen, verbluffend. En dat is maar één voorbeeld.

De plugins voor WordPress zijn absoluut duurder dan die voor Joomla. De limitering voor één of enkele domeinen zit bij vrijwel iedere leverancier er in en de unlimited versie is vaak serieus aan de prijs. Het resultaat is er dan ook wel naar! Een hele professionele uitstraling met kwalitatief goede software en uitstekende services. Wat wil een webbouwer / webbeheerder nog meer?

Op technisch niveau zijn naar verluid de verschillen tussen Joomla en WordPress groter. De werkwijze bij de programmering van software zou bij Joomla, met het gebruik van uniformere tools, beter zijn. Gestructureerder. Merk ik daar werkzaam op het vlak van WordPress beheer iets van? Ik moet eerlijk bekennen van niet.

Ergo: ik ben érg tevreden over de bouw en het beheer van sites met WordPress. Een nieuwe klant die zonder voorkeur binnenkomt, zal ik dan ook zeker WordPress aanraden. Sorry Joomla collega’s. Het is niet anders.

De vraag: Wordt het Joomla of WordPress? is voor mij terecht. Ik heb een antwoord.

Call Now Button