Wat is de meerwaarde van Google Bedrijfsprofiel?

Het doel van Google Bedrijfsprofiel is gericht op het geven van relevante en nuttige informatie aan gebruikers die zoeken naar bedrijven in hun omgeving. Het algoritme maakt gebruik van verschillende factoren, waaronder de locatie van de zoeker, de zoektermen die worden gebruikt en de informatie die beschikbaar is in het bedrijfsprofiel zelf.

De locatie van de zoeker speelt een belangrijke rol. Wanneer iemand zoekt naar een bedrijf in de buurt, zal het algoritme bedrijven tonen die het dichtst bij de locatie van de zoeker liggen. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van geografische gegevens die zijn opgeslagen in het bedrijfsprofiel, zoals de adresgegevens gecombineerd met de locatievoorziening in de smartphone of het ip-adres van de pc van de zoeker.

De zoektermen die worden gebruikt, zijn ook belangrijk voor het algoritme. Wanneer een zoeker zoekt naar een specifiek product of dienst, zal het algoritme bedrijven tonen die zich richten op die specifieke producten of diensten. Dit wordt gedaan door te kijken naar de informatie die beschikbaar is in het bedrijfsprofiel, zoals de beschrijving van het bedrijf en de categorieën waaronder het bedrijf valt.

Ten slotte speelt de informatie die beschikbaar is in het bedrijfsprofiel zelf een belangrijke rol in het algoritme. Google Bedrijfsprofielen worden door bedrijfseigenaren online onderhouden waar zij kunnen updates doen zoals de openingstijden, foto’s, video’s en dergelijke. Dit zorgt voor een actueel en betrouwbaar beeld van het bedrijf voor de zoeker. Bedrijven die regelmatig updates doen en actief zijn in interactie met hun klanten, zullen hoger worden gewaardeerd in de zoekresultaten.

In het algemeen is het algoritme achter Google Bedrijfsprofiel dus gericht op het geven van relevante en nuttige informatie aan gebruikers door middel van een combinatie van factoren, waaronder locatie, zoektermen en informatie in het bedrijfsprofiel zelf. Dit helpt gebruikers om snel en eenvoudig informatie over bedrijven in hun omgeving te vinden.

Werk je als bedrijf de informatie in Google Bedrijfsprofiel niet accuraat bij, dan kan dit leiden tot geïrritreerde klanten en kan het zelfs reputatieschade voor jouw bedrijf kosten. Lees alles daarover in dit artikel: Weet je hoe irritant het is om voor een gesloten deur te staan?

Afwijkende openingstijden

Geef afwijkende openingstijden aan

Call Now Button